Pokémon Let’s Go: Mt. Moon and the Helix en Dome fossils

Mt. Moon is je eerste echte ‘kerker’ in Pokémon Let’s Go – waarmee we een echt, groot, op zichzelf staand gebied bedoelen met veel Pokémon, trainers en items om onderweg te vinden. Het duurt minimaal een half uur a uur speeltijd om hier doorheen te komen.

Hoe kom je door Mt moon heen?

De berg heeft een paar hoofdniveaus – een ingangsniveau en het souterrain – en een verbindingsniveau dat slechts een paar gangen met zich meebrengt die bij de ingang en de souterrain aansluiten.

Vooruit lopen aan de andere kant is eigenlijk eenvoudig genoeg: er zijn drie ladders op het ingangsniveau. Je wilt die linksboven nemen, die je kunt bereiken door helemaal rechts van het ingangsniveau naar boven te gaan, en dan helemaal bovenaan helemaal links, waar een wandelaar is in in het midden van een krater en de man die je Poké Balls in de linkerbovenhoek geeft.

pokemon_lets_go_mt_moon_4
Dit is de ladder die je moet nemen om naar het souterrainniveau te gaan, wat de weg naar de uitgang is.

Neem de ladder daar naar beneden naar de middelste verdieping, dat is een L-vormige gang met een ladder helemaal rechts-beneden en van die ladder naar de kelder. Je kunt je dan een weg banen door de kelder – helemaal rechts, helemaal onderaan en weer links – een andere ladder op naar een andere, zeer korte gang op de middelste verdieping, en de nabijgelegen ladder op daar naar de uitgang.

Gebruik ondertussen de andere twee ladders op het entreeniveau om nog een paar items in de andere doodlopende gebieden te pakken en nog wat andere trainers te verslaan, als je het gehele spel wilt uitspelen.

Ga naar binnen. Je zult wederom Jessie en James van Team Rocket op je zien wachten – het lijkt erop dat je hen hebt ingehaald terwijl Meowth op de uitkijk stond te slapen!

Als je naar rechts gaat, krijg je weer een glimp van Team Rocket te zien, je bent goed op weg! Er staan daar meer Team Rocket Grunts verspreid over de plaats die met je willen vechten – en helaas geen Poké Balls aanbieden als beloning als je verslaat hen. Ze zijn tenslotte de slechteriken!

Op het niveau van de ingang geeft de man in de top links van de Pearl je Poké Balls als je bijna zonder zit, wat handig is.

pokemon_lets_go_mt_moon_2

Nadat je Team Rocket verschillende keren in het souterrain hebt gepasseerd, zul je uiteindelijk een Super Nerd bereiken die twee fossielen bewaakt, tegen het einde van de grot.

Versla hem en je krijgt je keuze van de twee: de Dome Fossil of Helix Fossil, die respectievelijk Kabuto of Omanyte vertegenwoordigen! Je kunt hier nu niets mee doen, maar het enige dat we zullen zeggen is dat je, eenmaal aangekomen op Cinnabar Island, veel later in het spel, je waarschijnlijk naar dat lab moet gaan …

Er wacht een gevecht met Jessie en James vanTeam Rocket. Als je ze hebt verslagen volg je daarna gewoon het pad en de ladders voor je om de grot te verlaten!

Je gaat eindelijk weer daglicht zien. Heerlijk!

pokemon_lets_go_mt_moon_1

Beschikbare Pokémon

Pokémon Notes
Paras Grond
Zubat Grond
Geodude Grond
Clefairy Grond
Onix Grond
Clefable Grond
Chansey Combo
pokemon_lets_go_mt_moon_3
Maansteen
Dit is een doodlopende weg, toegankelijk via de tweede ladder op het ingangsniveau – maar het bevat een verborgen Maansteen, een zeldzaam item.

Beschikbare items

Item Plaats
Toverdrank Sla linksaf terwijl je binnenkomt en het bevindt zich aan de onderkant van het gebied
3x Poké-ballen Bug Catcher Kent
5x grote ballen Linksboven, links van de ingang, door Bug Catcher Kent
3x Poké-ballen Lass Evelyn
3x Poké-ballen Jongere Toby
Ether Onderaan rechts van ingangsniveau voorbij Youngster Toby
3x Poké-ballen Super Nerd Jovan
Ontwaken Door Super Nerd Jovan, naar rechts na de ingang
afstoten Helemaal rechts van ingangsniveau
Zak met sterrenstof Verborgen, in kleine krater in de rechterbovenhoek van ingangsniveau
3x Poké-ballen Lass Miriam
Parel Zeer linksboven van ingangsniveau nadat je je weg hebt gewerkt vanaf de achterkant rechts
3x Poké-ballen Wandelaar Marcos
herleven Linksboven van kamer nadat je afdaalt van het zien van Meowth.
Toverdrank Voorbij de eerste Team Rocket Grunt, net voordat je Jessie en James tegen Meowth ziet vertellen om de fossielen te halen
herleven Rechts van de roodharige Team Rocket Grunt
10x Poké-ballen Van de man die boven je uit komt als je op raakt, linksboven op ingangsniveau
goudklomp Bovenste back-gebied van kelderniveau
Zeldzaam snoep Van kelderniveau met één Team Rocket Grunt
Moon Stone Verborgen, in de kleine krater in het afgesloten bovenste deel van het souterrain. Om daar te komen, neem je de tweede ladder die je tegenkomt vanaf het ingangsniveau. Of , in een krater op de kelderverdieping die toegankelijk is vanaf de eerste ladder op het ingangsniveau. Ze lijken te draaien tussen de twee locaties!
Koepel Fossiel Keuze van dit of Helix Fossil na het verslaan van Super Nerd Miguel
Helix Fossil Keuze van dit of Dome Fossil na het verslaan van Super Nerd Miguel