Pokémon Let’s Go: Cerulean City en Cerulean City Gym

Je stapt nu richting Cerulean City en zodra je de stad in stapt, vertelt je buddy Pokémon dat ze enthousiast zijn over de fontein – gooi er wat geld in als je wilt door ertegenaan te gaan staan.

Een boompje blokkeert je voortganganaar het zuiden, terwijl een politieagent de toegang tot een huis in de noordwestelijke hoek van de stad blokkeert als gevolg van een overval.

2 opties om te doen

Dat betekent dat je twee dingen kunt doen: vecht tegen de Gym Leader in de stad, Misty, – die je kent van tv-  of maak een praatje met wat mensen en ga op verkenning op Route 24 en 25 naar het noorden. We raden je aan om eerst met de mensen in de stad te praten en vervolgens Misty’s Gym aan te pakken voordat je naar het noorden gaat!

pokemon_lets_go_cerulean_city_3

Van bijzonder belang voordat je naar de ym gaat is een dame in een huis in de centrale linkerzijde van de stad, recht voor je als je de stad binnenkomt. Praat met haar en als je genoeg Pokémon hebt gevangen – in totaal 30 of meer – geeft ze je één van de drie oorspronkelijke start Pokémon: Bulbasaur! Hoe tof!

Het hebben vana Bulbasaur zal ook erg handig zijn tegen Misty’s Water-type Pokémon in de sportschool, als je hem wilt trainen! Wanneer je natuurlijk de Eevee variant hebt, anders kan Pikachu ook aardig opboxen tegen de vrouwkelijke water-Pokémon trainers.

pokemon_lets_go_cerulean_city_1

Andere aandachtspunten zijn de Tamer – een man die lijkt op een circus – in het Pokémon Center, die jouw partner Pokémon een aantal speciale (en zeer krachtige) bewegingen zal leren, die we absoluut aanbevelen om mee te praten.

Er is ook een dame aan de linkerkant in het Pokémon Center die jou haar Alolan Rattata – die Dark-type is (er zijn er niet veel van die in Kanto) – inruilt in ruil voor een van je gewone Rattata. Deze dame is de eerste van vele Alolan Pokémon-traders die je in Pokémon Ceners rond Kanto zult vinden!

pokemon_lets_go_cerulean_city_2

Praat met de man in de Bike Shop over alle drie de soorten fietsen (ga erheen en wissel ze één voor één af) en je krijgt 5x Heart Scales en merk tot slot op dat nadat je Misty hebt verslagen, Lures beschikbaar worden om voor de eerste keer in Poké Marts te kopen, wat handig is.

Met Lures lok je Pokémon naar jou toe in gebieden waar je deze kunt vangen. Tevens vergroot het de kans om speciale Pokémon te vangen als je combo’s maakt.

Beschikbare Pokémon

Pokémon Notes
Alolan Rattata Door een normale Rattata te ruilen met de dame in het Pokémon Center
Bulbasaur Van dame in huis tot de bodem van het gebied, als je genoeg Pokémon hebt gevangen

Beschikbare items

Item Plaats
5x hartschalen Van de eigenaar van de Bike Shop na interesse getoond te hebben in alle drie soorten fietsen.
Zeldzaam snoep Aan de achterkant van het huis in de linkerbovenhoek, met de man die praat over Gym Badges
Cascade Badge Versla Gym Leader Misty
TM29 Scald Versla Gym Leader Misty

Trainers and Battles – Cerulean City Gym!

Naam van de trainer Pokémon Niveau
concurrent Pidgey 
Oddish 
Pikachu / Eevee
12 
12 
13
Schoonheid Lily Goldeen 16
Schoonheid violet Shellder 16
Schoonheid Daisy verblinden 16
Gymleider Misty Psyduck 
Starmie
18 
19